04 August 2017

My AYUMI #GABAG

Assalamualaikum dan hai semua.

Dah masuk kerja ni rajin ler sikit nak menaip sebab duduk depan PC. Laju sikitlah nak menaip sambil-sambil tengah buat kerja ni.

Harini nak cerita pasal bag. Bukan handbag. Hehe. Aku tak ada banyak handbag sangat. Memang jenis pakai satu, pakai lah sampai lunyai. Dah lunyai, beli handbag baru. Sebab apa aku buat macam tu. Sebab aku tak rajin lah nak menukor handbag dengan barang-barang penuh di dalam tu.

Jadinya entry kali ini, mengenai cooler bag. Untuk anak kedua, aku masih lagi memilih untuk BF Alfina. Alhamdulillah diberikan rezeki untuk menyusukan anak no 2. Walaupun nombor 2, banyak lagi ilmu kena gali. Kuncinya, kena rajin dan tiada jalan singkat untuk bf anak dengan jayanya.

Kat office pam 3 kali. Pagi, 10am. Tengahari , 1pm dan petang 5pm sementara tunggu dak apple sampai.



Cooler bag pilihan hati tentunya dari GABAG. Gabag ni aku suka sebab dia banyak jenis, lawa-lawa dan juga ruang besar. Lepastu tahan lama susu dalam ni. Ikutkan tahan sampai 16 jam. 
Janji icepack masih dalam keadaan sejuk lagi.
Gabag pertama aku adalah jenis bagpack. Posh namanya. Tu yang pepetak tu. 
Bag pack ni ada dua bahagian. Boleh pisahkan bila buka zip dia. 

Dulu pergi opis merempit naik scooter pink ku itew, jadi senangla bawak beg sandang je.
Lama jugak guna. Sampailah Adra stop bf masa pregnant Alfina. 
Sampai dah tercabut zip connecting bag dan cooler bag dia,
sebab aku tersentap kuat masa bukak.

Gabag kedua yang warna hijau tu. Arimbi nama dia. 
Yang ni aku dapat free masa menang contest dekat FB BABYROXX
Sekarang ni Arimbi ni jadi beg susu Alfina untuk ke taska.
Senang letak susu sebab muat 8 biji botol dan 3 ice pack kat dalamnya. 

Gabag ketiga, yang coklat tu. Ayumi nama dia.
Pujuk dak apple belikan :p 
TQ saiyangggg - muntahhhhhhh


Besor. Macam-macam benda boleh kusumbatkan.
Senang nak bawa macam-macam. 



Beg ni macam yang Posh tu jugak. Boleh jadi dua bahagian.
Satu cooler bag, satu lagi tempat letak harta karun yakni corong pam, 
Motor pam, plastic milk storage,sticker,roti,biskut,gincu,bedak,tomato,sawi,kentang,bawang 
:p

Kalau nak keluar, malas nak ada cooler bag tu, bukak zip dia.
bawak je beg atas tu pun cantik kan jadi diaper bag.

Kalau nak beli, boleh ke page 


Akhir kata, posing dulu dengan bag tersebut. 


:)

Happy Breastfeeding week to all mommy.

Thanks for reading.





No comments: